Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018








The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society
της Mary Ann Shaffer


      Ένα βιβλίο γράμματα και (μερικά) τηλεγραφήματα.
Τι γράφει η νεαρή συγγραφέας σε όλα αυτά τα γράμματα που στέλνει; Διάφορα στον καθένα. Ότι βρήκε τα  σπίτι της αμείλικτα βομβαρδισμένο, όπως όλο το Λονδίνο. Ότι είναι  ευτυχισμένη για την επιτυχία του βιβλίου της, αλλά όχι εφησυχασμένη, ότι θέλει να ζήσει, να αισθανθεί και να βρει νέα θέματα για να ξαναγράψει.  Ότι  επικοινώνησε μαζί της από το  Guernsey μια ετερόκλητη ομάδα βιβλιόφιλων με περίεργο όνομα. Ότι τους αγαπάει.
Τι της απαντούν οι φίλοι της; Διάφορα ο καθένας. Ότι επίσης την αγαπάνε, ότι της αξίζει να βρει την ευτυχία, ότι ο Αμερικάνος θαυμαστής της που λάμπει δεν είναι χρυσός, ότι δεν είναι κακή ιδέα να δεχτεί την πρόσκληση των βιβλιόφιλων του Guernsey και να πάει.
Στα γράμματά της από το Guernsey οι φίλοι της διαβάζουν για τις νέες της εμπειρίες και συναισθήματα και κυρίως, διαβάζοντας ανάμεσα στις γραμμές διαισθάνονται πριν ακόμα το συνειδητοποιήσει η ίδια, ότι εκεί στο νησί της Μάγχης βρήκε τον έρωτα, την ιστορία του νέου της βιβλίου και την ηρωίδα της, την Elisabeth που δεν την γνώρισε, αλλά είδε την ψυχή της χαραγμένη στην ψυχή των ανθρώπων που την γνώρισαν κι έζησαν μαζί της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου