Τρίτη 21 Ιουνίου 2016


                                  Ισλαμική διείσδυση  στην Ευρώπη

Εκατοντάδες χιλιάδες, ίσως εκατομμύρια άνθρωποι, ανάμεσά τους έγκυοι, παιδιά και μωρά, ξεκινούν πεζοί από μουσουλμανικές χώρες, το Αφγανιστάν, το Τατζικιστάν, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές (το πιο μακρύ βέλος στον χάρτη), διασχίζουν χώρες ομόθρησκες και πολιτισμικά συγγενείς και συνεχίζουν το ταξίδι για να περάσουν με βάρκες το αφρισμένο Αιγαίο έχοντας τελικό προορισμό την Χριστιανική και ξένη από κάθε άποψη Ευρώπη.
Ποιος τους δίνει πληροφορίες για το πότε, το πού και το πώς; Ποιος τους δίνει χρήματα για το αδιανόητο ταξίδι; Ποιοι είναι αυτοί οι «αλληλέγγυοι» στην πορεία τους;
Πώς αυτοί οι άνθρωποι, που σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή ψάχνουν για καταφύγιο, δεν στράφηκαν στο Κουβέιτ, στο Κατάρ, στην Σαουδική Αραβία, στο Ομάν, στο Ιράν; Είναι ικανοποιητική η εξήγηση ότι προσπερνούν γιατί δεν αισθάνονται ασφάλεια στις φονταμεταλιστικές δικτατορίες των ομοθρήσκων τους;
Αν αληθεύει ότι  μετανάστες και πρόσφυγες έρχονται στην Ευρώπη για να ζήσουν ελεύθεροι, γιατί θέλουν να ζήσουν στην Ευρώπη με τον  δικό τους τρόπο ζωής που αναιρεί την ελευθερία;
Το μυαλό του ιστορικού κάνει συσχετισμούς και αρχίζει να διερευνά μήπως ξαναμπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο που είχε αποτύχει τον 8ο αιώνα, όταν  με στρατηγικό σχεδιασμό, πολεμικό και διπλωματικό, οι νεοφώτιστοι οπαδοί του Μωάμεθ προετοίμασαν ολομέτωπη διείσδυση και κατάκτηση της Ευρώπης.
Η αρχική διείσδυση έγινε εξ Ανατολών  με κορύφωση το 717, επί Λέοντος Ε΄ του Ισαύρου, οπότε οι Ισλαμιστές πανστρατιά έφθασαν στην Πόλη και την πολιόρκησαν από ξηρά και θάλασσα για ένα χρόνο. Οι Βυζαντινοί  για πρώτη φορά έκλεισαν τον Κεράτειο κόλπο με αλυσίδα, έκαψαν τον στόλο των εχθρών με το υγρό πυρ και άφησαν τον στρατό τους να αποδεκατίζεται έξω από τα απόρθητα τείχη της Πόλης. Ταυτόχρονα είχαν αρχίσει διείσδυση στην Δύση με επιδρομές από θαλάσσης στην Ισπανία.  Το 732 είχαν ήδη ετοιμάσει προπύργια στην Ισπανία και προχωρούσαν μέχρι που στο Πουατιέ, ενωμένος για πρώτη φορά μπροστά στον κοινό κίνδυνο, ο στρατός των Φράγκων υπό τον Κάρολο Μαρτέλ εξολόθρευσε τους εισβολείς.
Τότε ο  Ισλαμικός κίνδυνος απομακρύνθηκε και σ’ αυτό συνετέλεσε και η εμφύλια διαμάχη που στα αμέσως επόμενα χρόνια αποδυνάμωσε και διαμέλισε το χαλιφάτο.

 Στους αιώνες που μεσολάβησαν η Ιστορία έγραψε τους κύκλους της αλλά δεν άλλαξε τους ανθρώπους που το μόνο βιβλίο που πίστεψαν ποτέ είναι το κοράνι.
       Σήμερα η ισλαμική προπαγάνδα προσπαθεί να αλλοιώσει την αναπόρδαστη αλήθεια επικεντρώνοντας σε θέματα 1. πολιτικής ηθικής 2. ανεκτικότητος, 3. τρομοκρατίας και ειρήνης, όπως φαίνεται από τα αποσπάσματα:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου