Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017



«Το καθεστώς της δραχμής»
Τα δύο σχέδια:
«Γιατί όχι δραχμή;» λένε, βαδίζοντας επί σχεδίου αλητήριοι της πολιτικής, λαμόγια του συνδικαλιστικού βόθρου, καθηγητάδες του Νόμου Πανούση, κονδηλοσπρώχτες και μικροφωνολάγνοι, δημοσιογλύφτες, απατεώνες δανειολήπτες, θαλασσοεπιχειρηματίες, κομπιναδόροι και άλλοι εγκληματίες. Και μαζί τους ο χορός των ηλιθίων.  

«Γιατί να μη κυβερνήσουν οι νέοι κι άφθαρτοι;» Έλεγαν πριν τρία χρόνια, πάλι βαδίζοντας επί σχεδίου, οι ίδιοι αχρείοι κοπρίτες και ο χορός των μωρών, μέχρι που ενορχηστρωμένα έφεραν στην κυβέρνηση τους πιο ανίκανους και ανίδεους και πονηρούς που έχει γνωρίσει η νεότερη ιστορία στις αθλιότερες φάσεις της.




Τα δύο σχέδια συνδέονται απολύτως: Αφού θα καταλάμβαναν την εξουσία με οριακά σύννομο τρόπο, θα εφάρμοζαν το plan B, την επαναφορά στην δραχμή. Η επιχείρηση χάλασε το καλοκαίρι του 2015, κυρίως γιατί κι ένας ηλίθιος έχει το ένστικτο της αυτοπροστασίας. Άλλωστε το Γουδί δεν πέφτει μακριά. Τώρα τα λαμόγια βλέπουν δεύτερη ευκαιρία και σπρώχνουν προς τον τελικό στόχο.

Τελικός Στόχος: «Το καθεστώς της δραχμής» δηλαδή επιστροφή σε εθνικό νόμισμα - καθεστωτική άσκηση της εξουσίας με πρόφαση την διαχείριση του χάους - μεγάλες ρεμούλες στο εσωτερικό με λεφτά που είχαν κρύψει στο εξωτερικό, κλεμμένα ή μη - επαναπροσανατολισμός της εξωτερικής πολιτικής - ολικός επαναπροσδιορισμός της φυσιογνωμίας της χώρας.

Και επειδή χρειάζονται ως άλλοθι νωπή λαϊκή εντολή εξαπολύουν πάλι
Προπαγάνδα και Ψέμα:
Το ευρώ μας έφερε ως εδώ. Με εθνικό νόμισμα θα ασκήσουμε τη δική μας νομισματική πολιτική και τα προϊόντα μας θα γίνουν ανταγωνιστικά διεθνώς. Θα κρατήσουμε την ισοτιμία σταθερή 1 ευρώ προς 1 δραχμή, για να μην ξεφύγει ο πληθωρισμός. Θα σβηστεί το χρέος. Θα διαγραφούν τα δάνεια ιδιωτών και επιχειρήσεων.

Η απάντησή μου στην προπαγάνδα τους έχει αποδέκτη εσένα που την καταναλίσκεις και την αναπαράγεις:

-Το «εδώ» είναι κατόρθωμα των λαϊκιστών που ψήφιζες, των συνδικαλιστών που σε κατέβαζαν σε απεργίες, των διορισμών, της υπερχρέωσης, της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς και της αδιαφάνειας που σε βόλευαν μια χαρά.

- Εθνική νομισματική πολιτική στην προκειμένη περίπτωση σημαίνει υποτίμηση· με απλά λόγια οι τιμές στα ύψη και το νόμισμα στην τσέπη σου κουρελόχαρτο. Υποτίμηση σημαίνει να δίνει ο Βραζιλάνος 100 Μπολιβάρ για λίγες καραμέλες.

- Σταθερή ισοτιμία ίσον απάτη, γιατί οι αγορές  καθορίζουν την ισοτιμία, όχι τα κράτη. Και στην Αργεντινή είχαν ορίσει σταθερή ισοτιμία με βάση το δολάριο ΗΠΑ και μετά έγινε κόλαση.

-Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και αύξηση των εξαγωγών ίσον μπούρδα, γιατί για να εξάγεις πρέπει να παράγεις. Αλλά πώς θα παράγεις όταν λόγω χρεοκοπίας δεν θα μπορείς να εισάγεις πρώτες ύλες, υλικά, εργαλεία, ανταλλακτικά και πετρέλαιο;

 -Αυτό που σου κρύβουν είναι οι ελλείψεις, θανατηφόρες ελλείψεις σε φάρμακα, τρόφιμα και ηλεκτρικό. Και όχι για λίγο καιρό.
 Θα γίνει χάος και χαμός και οι αριστεροφασίστες θα επιβάλουν κατασταλτικά μέτρα που θα ονομάσουν «αναγκαία»  για να σου απαγορεύσουν απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις, πορείες και άλλα συναφή. Κι εσύ θα συμμορφωθείς, γιατί δεν θα θέλεις να γνωρίσεις τα μπουντρούμια του «1984»

- Δεν θα μπορείς ούτε να φύγεις έξω, γιατί με την χώρα εκτός ευρώ και ευρωπαϊκής ένωσης μόνο ως μετανάστης θα μπορείς να πας στον πολιτισμό, και βέβαια αν σε θέλουν. Αν πάλι προσπαθήσεις να την κοπανίσεις κρυφά οι πρώην εταίροι θα σε συλλαμβάνουν στα σύνορα γιατί θα τους χρωστάς ως πολίτης της χρεοκοπημένης χώρας σου το δημόσιο χρέος όλο και την ανακεφαλαίωση των τραπεζών ολόκληρη· βλέπεις οι «βάρβαροι» έχουν εμπεδώσει αυτό που έλεγε ο Αριστοτέλης : ο πολίτης είναι το κράτος και το κράτος είναι ο πολίτης και κράτος και πολίτης καταστρέφονται ή σώζονται αμοιβαίως.

- Θα μείνεις, λοιπόν, εδώ καταδικασμένος να ζήσεις το «1984» που υπέθαλψες με τις επιλογές σου και το κρίμα στο λαιμό σου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου